Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Att komma igång med träningen igen efter ett uppehåll

Det vore en synd att säga att jag är "ur form", även om jag är det med mitt mått mätt.

Efter ca tre månaders träningsuppehåll (förutom ca 5 löprundor och 3 gymbesök under sommaren), tar jag höstens första stapplande steg mot att hitta träningsmotivationen igen.

Det är i sådana här lägen som ett träningsprogram, och framförallt ett enkelt träningsprogram, är toppen. Man går helt enkelt till gymmet och gör det som står i programmet, oavsett hur motiverad eller omotiverad man är.
Man kan inte tycka att det är kul träna i alla lägen. Man har sina perioder. Och det är OK att ta en paus. Men när man av någon anledning vill komma igång med träningen igen, trots att man är omotiverad, så fungerar det ofta med lite tvång och ett träningsprogram.

Nu kör jag mitt allra "enklaste" träningsprogram.
Jag ägnar minimalt med tid på gymmet, minimalt med tankekraft på vilka övningar jag ska göra och minimalt med tid på att ställa träningsredskap i ordning.

Här har ni träningsprogrammet.
Anpassa efter egen förmåga:
Enkelt träningsprogram utan vikter (30-60 minuter)

Och här har ni övriga träningsprogram som jag skrivit ihop:
Träningsprogram på Styrketränad.se

Ur form?

Ur form?

Meny