Om Styrketränad

Styrketränad är en blogg där jag för träningsdagbok, skriver om mina tankar gällande träning, styrketräning, fitness, muskler, fysik aktivitet, utseende samt fysiskt och psykiskt välmående.

Som jag nämnde i mitt första inlägg på bloggen (Introduktion: Styrketränad) så är denna blogg ett sätt för mig att komma igång med min träning igen efter ett alltför lite och ojämnt tränande. Bloggen blir ett sätt att motivera mig själv och följa min utveckling, samtidigt som jag får nöjet att dela med mig av mina tankar kring träning.

Träning har mer eller mindre varit en del av mitt liv sedan 11-12 års åldern då jag började springa i skogen med mina släktingar. Efter det har jag inte kunnat sluta, och jag tror att jag blivit endorfinberoende. Sedan jag började har jag även testat på en hel del olika sporter, men det jag framförallt fastnat för är löpning, styrketräning samt olika former av pass (t ex box, spinning mm).

När jag tränar, tränar jag helst ensam, ”kör mitt eget race”. Under styrketräning och löpning vill jag helst vara alldeles ensam under träningspasset, dock tycker jag om att varva detta med en mer social form av träning så som box, capoeira mm. Tyvärr blir det väldigt lite av just den sociala formen av träningen för tillfället.

Ulf LiljankoskiNär jag skriver om musklerna kommer jag att till stor del använda mig av de latinska benämningarna på musklerna, men även använde de svenska orden för mukelgrupperna.
Anledningen till att det blir en hel del latin är dels att det blivit en vana att använda de latinska namnen efter att jag utbildat mig till diplomerad massör samt att det inte finns svenska namn på alla enskilda muskler. Jag kommer så småningom göra en lista på vilka muskler som ingår i vilken muskelgrupp för att det ska bli lite översiktligare.

Hör gärna av er om ni har synpunkter på min träning, blogginlägg eller bloggen!

/
Ulf Liljankoski

Kontakt
E-post: liljankoski( snabelA )liljankoski.se

{ 5 comments… read them below or add one }

Abbarn november 29, 2009 kl. 15:00

hejsan:)

trevlig blogg du har:)

Mycket bra läsning..

titta gärna in på min blogg.. har en träningsblogg ihop med en kompis

Svara

Ulf Liljankoski november 29, 2009 kl. 20:46

Tack så mycket!
Ska ta och kolla in er blogg nu 🙂

Svara

Henke februari 24, 2011 kl. 16:53

Hej.

Fin blogg.

Ser ut som fina träningspass också!
Hur långt ifrån enarms pull ups utan hjälp är du?

Mvh

Svara

Ulf Liljankoski februari 24, 2011 kl. 18:24

Tack så mycket! 🙂
Var på gymmet igår och hårdkörde enarmschinsen och jag tror att det ligger rätt nära nu. Har tagit längre tid en vad jag trott, dels på grund av att jag underskattat svårigheten och dels att jag varit lite för lat. Borde köra de varje dag, men det har blivit för mycket pauser.
Men så fort jag lyckats så ska jag skryta högljutt om det och publicera en guide hur jag gjorde, dock måste jag ju först bevisa för mig själv att jag klarar det 😉
Tänkte kolla in din blogg, men kan likabra fråga här, kör du själv någon form av enarmschins eller likande? Ser ut på bilden som om du jobbar lite med kettle bells i alla fall.

Svara

Martin september 17, 2011 kl. 13:55

Bra träningsblogg du har fått ihop här. Känner själv igen mig i mycket av det du skriver. Dela gärna med dig av din träningsblogg på http://styrketraningsprogram.weebly.com/traumlningsbloggar.html så att fler kan ta del av den information och inspiration jag hittat här.

Svara

Leave a Comment