Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Om Styrketränad

Styrketränad är en blogg där jag för träningsdagbok, skriver om mina tankar gällande träning, styrketräning, fitness, muskler, fysik aktivitet, utseende samt fysiskt och psykiskt välmående.

Som jag nämnde i mitt första inlägg på bloggen (Introduktion: Styrketränad) så är denna blogg ett sätt för mig att komma igång med min träning igen efter ett alltför lite och ojämnt tränande. Bloggen blir ett sätt att motivera mig själv och följa min utveckling, samtidigt som jag får nöjet att dela med mig av mina tankar kring träning.

Träning har mer eller mindre varit en del av mitt liv sedan 11-12 års åldern då jag började springa i skogen med mina släktingar. Efter det har jag inte kunnat sluta, och jag tror att jag blivit endorfinberoende. Sedan jag började har jag även testat på en hel del olika sporter, men det jag framförallt fastnat för är löpning, styrketräning samt olika former av pass (t ex box, spinning mm).

När jag tränar, tränar jag helst ensam, "kör mitt eget race". Under styrketräning och löpning vill jag helst vara alldeles ensam under träningspasset, dock tycker jag om att varva detta med en mer social form av träning så som box, capoeira mm. Tyvärr blir det väldigt lite av just den sociala formen av träningen för tillfället.

Ulf LiljankoskiNär jag skriver om musklerna kommer jag att till stor del använda mig av de latinska benämningarna på musklerna, men även använde de svenska orden för mukelgrupperna.
Anledningen till att det blir en hel del latin är dels att det blivit en vana att använda de latinska namnen efter att jag utbildat mig till diplomerad massör samt att det inte finns svenska namn på alla enskilda muskler. Jag kommer så småningom göra en lista på vilka muskler som ingår i vilken muskelgrupp för att det ska bli lite översiktligare.

Hör gärna av er om ni har synpunkter på min träning, blogginlägg eller bloggen!

/
Ulf Liljankoski

Kontakt
E-post: liljankoski( snabelA )liljankoski.se

Meny