Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Varför tränar man? - Olika träningspersonligheter

Det finns olika anledningar till att man tränar och på gymmet finns det en hel del olika träningspersonligheter. Är man intresserad av att iaktta gymmet och gymkulturen kan man bland annat träffa på dessa olika typer :

Nybörjaren är lätt att se, de läser ofta instruktionerna på maskinerna eller tar hjälp av en instruktör. De gör ingen större sak av sig själva och försöker att inte sticka ut ur mängden.

Idrottaren/Lagidrottaren är personer som tränar på gym samtidigt som de har en aktiv karriär inom en annan sport. De tränar framförallt de muskelgrupper som behövs i just deras sport, och är seriösa i sin träning. De tränar ofta tillsammans och bär kläder som visar vilken klubb de tillhör.

Motionären är en person som inte är på gymmet för att bli större, utan är där för att få en allroundträning för kroppen. Han/hon tränar hela kroppen samt konditionstränar.

Muskelbyggaren har en självklar roll på gymmet, det är han/hon som är störst och tränar med tyngst vikter, tränar nästan uteslutande med fria vikter.

Gymtjejen är en vältränad tjej som gärna syns. Hon tränar framförallt för kroppsfigurens skull.

Gymkillen är en vältränad kille vars mål med träningen framförallt äratt få synligare och större muskler.

Det var lite kort om olika träningspersonligheter. Varje personlighet är dock mer nyanserade än i ovan beskrivning och de som tränar har ofta delar från två eller fler träningspersonligheter. Dessa personligheter gäller enbart inom gymmets ramar och är enbart grova generaliseringar.

[tags]Sociologi, Träning, Styrketräning, Gym, Gymkultur, Personlighet[/tags]

Meny