Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Uppdrag armhävning - Introduktion

Armhävningar.
Bild: Armhävningar

Nu ska jag utmana mig själv och sätta upp ett specifikt mål. Jag har ingen aning om det är ett mål som blir lätt eller svårt att uppnå. Målet jag nu satt upp är att klara av 200 st armhävningar (militärarmhävningar) innan årets (2008) slut.
Blir det för lätt att utföra få jag väl öka på antalet senare.

Senast jag räknade antalet armhävningar som jag klarade av var sommaren år 2004 och då kom jag upp i ca 120 st armhävningar. Armhävningar har alltid ingått i min träning, men jag har inte kontrollerat vad jag "maxat" på flera år.

Att tänka på gällande armhävningar är att antalet man klarar av inte enbart handlar om styrka utan även om teknik , kondition och sist, men inte minst, mentalitet.
Just nu är min teknik samt konditionen något sämre än år 2004 och jag antar att det in kommer att ta allt för lång tid att komma över 100-strecket.

Utförande: Armhävningarna ska göras i tempo och utan avbrott.

Mål: 200 st armhävningar i tempo utan avbrott innan år 2008 är över.

[tags]Armhävning, Utmaning, Mål[/tags]

Meny