Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Träning - Kick'n Box - 10/11-08

Efter några dagars stress på företaget då jag var tvungen att jobba in några nya produkter i sortimentet, samt förbereda inför julhandeln så har jag åter tid för träning igen.
I helgen bestämde jag mig för att på nytt börja träna på Träningsakademin i Helsingborg/Ängelholm. Jag tränade på Träningsakademin för några år sedan, men slutade i början av 2005, och sedan dess har jag saknat gruppträningen.
Träningspass jag gillar är bland annat Kick'n Box, Spinning, Body Pump mm, samt ger jag gärna mig in på flera andra sorters träning med koreografi för att öva upp min rörlighet.

Idag körde jag i alla fall mitt första pass Kick'n Box på 3 år, rörelserna satt kvar, men jag måste slipa på dem innan jag når samma nivå som tidigare. Min känsla för att köra olika kombinationer av sparkar och slag hade verkligen försvunnit, men det vet jag också kommer tillbaka efter ett antal pass.

Direkt efter passet kände jag mig inte helt nöjd, då jag vet att jag kunnat köra lite hårdare. Dagen efter kändes det lite bättre när träningsvärken infann, men nästa gång ska jag ändå ta i ännu mer både stykre- och konditionsmässigt.

Meny