Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Tränar du inte?

Jag fick frågan om jag inte tränar längre eftersom min kropp inte ser lika vältränad ut som den gjorde förra sommaren.

Jo, det gör jag, men för tillfället testar och utvärderar jag en annan träningsform som inte syns lika mycket, men ger desto mer i faktisk styrka. För ett tag sedan läste jag boken "The Naked Warrior - Master the Secrets of the Super-Strong, Using Bodyweight Exercises Only" av Pavel Tsatsouline.

En längre recension av boken och träningsprogrammet kommer senare, men lite kort så handlar den om, som titeln antyder, om hur man tränar sig "superstark" genom att enbart använda sig av sin egen kroppsvikt.
Riktig styrka sitter inte storleken på musklerna, utseendet, hur många repetitioner du klarar av etc, utan riktig styrka sitter i din teknik (något som jag egentligen tror bör vara allmän vetskap hos de som tränar, men det verkar inte riktigt som det). Med rätt teknik klarar du mer. Pavel fokuserat i den här boken helt och hållet på öka resultaten genom att lära sig att använda rätt kroppsteknik.
Som exempel kan man tänka på alla dessa stora superstarka killar som lätt lyfter 150-200 kg i bänkpress, men inte klarar av att göra enarmschins. Här inser man hur oviktig storleken på musklerna blir och tekniken spelar istället  in i styrkeprovet.

Det var lite kort om min träningsstatus.

Är du intresserad av att köpa boken innan jag hunnit recensera den så hittar du den här:
The Naked Warrior - Master the Secrets of the Super-Strong, Using Bodyweight Exercises Only

Meny