Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

The absurd pursuit of aesthetic harmony: 2014-10-10

The absurd pursuit of aesthetic harmony.

Friday tuning. Upper chest focus.

En sådan här kropp är nästan enbart till för att visas upp. Det är ett kroppsideal som är kulturellt förankrat i tid och rum.
En del tatuerar sig, några piercar sig, andra färgar sitt hår, sminkar sig, följer senaste klädmodet etc. Jag går till gymmet.
Styrka, funktion och skönhet är mottot (den klassiska arkitekturens ideal). Styrka för att uppnå uthållighet. Funktion för att klara vardagens strapatser. Skönhet för att uppnå ett estetiskt (och högst subjektivt) skönhetsideal.
Och vad säger den klassiska arkitekturen om skönhet? Skönhet är när det råder balans. Skönhet uppnås när du varken kan tillföra eller ta bort något utan att balansen rubbas (och vem avgör om det råder om inte du själv och de kulturella idealen - inom den klassiska arkitekturen utgick man från människans kropp och proportioner för att avgöra vad som var balans). En god livsfilosofi kan rättfärdiga mycket. 😉

Workout (kg reps*sets):
Incline bench press (warm up) 50 kg 20*3
Incline bench press 65 kg 20*3
Sit-Ups 0 kg 100*3
Squats 0 kg 80*3
Low-High Cable Crossover 30 kg 15*3
Flat-Bench Dumbbell Press 24 kg 16*3

#gym #fitness #workout #training #bodybuilding #strengthtraining #classicworkout #aesthetics #exercise #träning #styrketräning #estetik

Styrketräning 2014-10-10

Styrketräning 2014-10-10

Meny