Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Styrketräning och estetik

Jag har så länge jag minns alltid varit intresserad kroppen - både kroppens funktioner och kroppens estetik. Det estetiska är en av flera anledningar till att jag tränar. Vissa skulle antagligen kalla det utseendefixering, jag ser det dock mer som ett intresse som ligger väldigt nära konsten.
Att forma kroppen till något man själv tycker är vackert är en konst.

Jag kan även nämna att mitt intresse och ideal för kroppen inte begränsar sig till den tränade eller smala kroppen, utan jag beundrar och tycker att kroppar av många olika former är intressanta och vackra.
Personligen tycker jag om den "rena kroppen" och kan själv inte tänka mig att ha någon form av piercingar, tatueringar eller dylikt. Dock har jag full förståelse för de som vill ha det, många har samma intresse för tatueringar mm som jag har för kroppen.

Just när det kommer till det estetiska tankarna kring kroppen finns det en scen i dokumentärfilmen Pumping Iron (inspelningsår 1977) där Arnold Schwarzenegger berättar om tankarna kring att forma kroppen:

Pumping Iron är förövrigt, i mitt tycke, en av de bästa dokumentärfilmerna om kulturen styrketräning/bodybuilding. Tyvärr verkar den svenska utgåvan ha utgått ur filmbolagets sortiment.
Här köper du filmen Pumping Iron.

Det finns även en del klipp på YouTube:
Pumping Iron

Du kan även läsa mer om Pumping Iron här:
Wikipedia
IMDB

Meny