Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Promenader som en del i träningen

Många av min vänner och bekanta skulle bli något osäkra om du frågade dem om jag har körkort. Svaret skulle nog luta åt att jag inte har körkort, sanningen är dock att jag har körkort.

Hur kommer det sig då att denna osäkerheten inställer sig bland mina vänner och bekant?
Jo, saken är den att jag väldigt sällan sätter mig bakom ratten för att köra någonstans. Jag föredrar att gå. Kan man gå dit jag ska, så går jag. Till det hör även att ju mer man går desto längre sträckor och sämre väder är man benägen att ge sig ut i, till skillnad från de som har för vana att sätta sig i bilen så fort de ska någonstans.

I min livsstil har alltså promenader alltid varit en stor del av den naturliga motion jag får, och jag har väldigt svårt att tänka mig något annat.
Jag tycker till om med att det är tråkigt att köra bil.
Går man mycket är det lättare att på naturlig väg hålla kroppen i trim. En annan fördel är att man kan träffa på någon man känner och stanna till för att prata lite, istället för att bara köra förbi och göra en liten rörelse med handen kallad "vinka". Promenader är alltså socialare än att köra bil.

Något som skulle vara intressant att ta reda på är hur många steg jag egentligen går varje dag. Enligt forskning.se bör en man i min ålder gå 12 000 steg/dag för att hålla vikten. Jag vågar knappt tänka på vad som skulle hända om jag slutade gå!

Ännu har jag inte kontrollerat hur många steg jag tar per dag, även om jag tänkt på det många gånger. Kanske är det dags att införskaffa en stegräknare och börja registrera stegen på den nya sajten Promenix som anordnar stegtävling och informerar om viktminskning. På Promenix kan man registrera antalet steg per dag och sedan får man ett snyggt diagram som visar antal steg.

Jag tror i alla fall att mina promenader, både raska och lugna, i samband med min höga ämnesomsättning spelar en stor roll i min fysiska såväl som psykiska hälsa.

[tags]Promenad, Promenader, Steg, Stegräknare, Promenix, Stegtävling, Viktminskning, Promenera[/tags]

Meny