Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Salsa

I salsa, liksom i all dans, får du bland annat träna koordination, rörlighet, kroppsuppfattning, rytmkänsla.

Efter flera år där träningen i stort sett enbart bestod av styrketräning och löpning kände jag mig "stel", även om många sa till mig att jag inte såg stel ut i mitt kroppsspråk, och jag valde därför att börja dansa salsa.
Salsa hade lockat i flera år, men jag tog mig inte tid att börja dansa salsa, förrän jag mötte en härlig salsadansande tjej under en resa i Wien sommaren 2009.
Man skulle kunna kalla henne min Terpsichore - dansens musa, och tack vare henne började jag dansa salsa på Wilson Dance Center i Helsingborg, höstterminen 2009.

Mitt mål med salsan är inte enbart att träna koordination och rörlighet, utan jag har alltid tyckt det är kul att dansa och framförallt avundas jag alla dem som dansar så bra att de får alla runt om att le av glädje.
Jag tänker också bli en person som dansar med sådan passion att de runt om kring brister ut i ett glatt leende. Det kommer att sin tid, men det är ett schysst mål i alla fall.

Meny