Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Ont i handleden av alldeles för mycket stillasittande framför datorn

En vän klagade idag på att han hade ont i handleden, höger handled och började bli rädd att han fått en musarm. Jag vet faktiskt inte om det kallas musarm, eller  om musarm är när man får ont i   armbågen. Han visste först inte riktigt varför han hade ont i handleden, men efter att vi "analyserat" hans vanor visade sig att han för tillfället suttit en hel del vid datorn och spelat hasardspel på nätet. Flera timmar om dagen efter att skolterminen slutat hade han suttit och spelat på gratis kasino, black jack och roulette mm.

Handledscurls kan förhindra att du får ont i handleden när du sitter mycket vid datorn.

Handledscurls kan förhindra att du får ont i handleden när du sitter mycket vid datorn.

Min rekommendation är först och främst att han drar ner på spelandet, men när det hjälper också om man tränar. Det finns en hel de övningar för underarmar och handleder som man kan använda t ex handledscurls eller så kan man investera i en stressboll som man kan klämma på och hålla igång rörligheten med.

Att utföra samma rörelse ofta är inte det farliga, utan att inte variera med olika rörelser.

Meny