Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Bänkchins

Huvudsaklig muskelgrupp som tränas i denna övning: Rygg

Bänkchins, även kallat Pull-ups på bänk/Bänkpull-ups, tränar framför allt Trapezius övre del, och Rhomboideus och Deltoideus bakre del (bakre delen av axel).

Bänkchins passar alla, men är ett extrabra komplement för den som tränar mycket bröst, och vill arbeta på att ha en snygg hållning och inte se ut som en gorilla. Du tränar helt enkelt upp och aktiverar bröstmuskulaturens antagonister (den muskelgrupp som åstadkommer motsatt rörelse till bröstmuskulaturen). Övningen fungerar även bra som en uppvärmning.

Den fungerar även bra för personer som inte klarar av vanliga chins och arbetar upp delar av samma muskulatur som vanliga chins tränar - bänkchins är en skonsam övning.

Själv slänger jag in övningen varje gång jag gör bänkpress. Jag gör dubbelt så många bänkchins som jag tänkt göra repetitioner i bänkpress. Med andra ord, om jag gör 15 reps i bänkpress gör jag först 30 resps bänkchins.

Muskler

Muskler - Översikt över musklerna på framsida och baksida.

Muskler - Översikt över musklerna på framsida och baksida.

Meny