Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Nya träningsskor: Tåsko Vibram Fivefingers

Nu har jag investerat i ett par nya spännande träningsskor, Vibram Fivefingers, skorna som har tår, en tåsko.

Skorna är formade som en fot och är så nära du kommer att vara barfota när du har skor på sig.

Har du någon gång testat att göra vanliga basövningar som t ex knäböj eller pistolen barfota och insett att det är svårt att hålla balansen? Det har jag. Varje gång har jag insett att det är som att börja om från början, det är plötsligt svårt att hålla balansen.
Anledningen till att det är svårt att hålla balansen är att våra fötter inte är vana vid att vara barfota, även om detta borde vara väldigt naturligt. De muskler som sitter i fötterna har inte tränats för att fungera barfota, utan har anpassats efter den formen av skor vi använder. Samt är det även en vanesak.

Vibram Fivefingers

Vibram Fivefingers

Med Vibram Fivefingers-skor kommer man åt dessa muskler i fötterna. Det tar ett tag att träna upp fotmuskulaturen och det rekommenderas att man tar det lugnt med skorna i början och långsamt vänjer foten genom att promenera och löpa kortare rundor. I gengäld får man dock en bra träning i fötter och vader även om löprundan är kort. Tillverkaren har även ett träningsprogram för att värma upp och stärka fötterna inför användningen av tåskorna.

Fördelar med tåskor Vibram Fivefingers
- Ger dig bättre balans
- Kroppen tränas i en mer naturlig hållning
- Fler muskler i fötterna och vaderna aktiveras och tränas

Tillverkaren har också ett bra program för hur man kommer igång med att använde sina tåskor: Träningsschema för Vibram Fivefingers.

Köp Vibram Fivefingers tåpskor
Skorna finns att köpa på Team Sportia, och andra välsorterade sportskobutiker, samt kan de köpas på nätet hos bland annat Brandos och Spartoo.

Meny