Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Kost och träning

Oavsett om jag har en träningsperiod eller inte så funderar jag inte mycket på vad jag äter. Jag har alltid haft en hög ämnesomsättning och svårigheter med att gå upp i vikt. Den viktökning min kropp haft utgörs normalt av muskelmassa och de senaste åren 5 åren har jag gått upp ca 1,5-2 kg muskler/år (med undantag för år 2007 då träningen tyvärr avtog på grund av den tid mitt företaget tog).
I början 2007 gick jag däremot upp några osynliga kilo och nådde vikten 67 kg (läs mer om det i mitt tidigare inlägg om vikt), dessa försvann dock snabbt när jag tog över en lokal i Åstorp)

KOSTEN
Som sagt funderar jag inte mycket på vad jag äter. En dag kan dock se ut ungefär så här:

Frukost nr 1: Kellogg’s Corn Flakes alternativt andra sorters flingor) med filmjölk. Till det dricker jag normalt juice eller standard mjölk samt stoppar i mig två Omega-3 piller.

Frukost nr 2: Frukostbullar med pålägg och kaffe.

Middag: Antingen en underbar baguette från Kafé Skolgatan 4 (normalt en skagenbaguett - dessa baguetter är magiskt goda och man njuter av varje tugga) eller en Findus färdigrätt. Jag har även börjat klämma in ett Sibylla Meal någon dag i veckan. Har jag tid över äter jag dock dagens på någon lokal restaurang med en vän. Till middagen dricker jag normalt 33 cl Coca-Cola, men försöker även klämma in en Ramlösa.

Kvällsmat nr 1: Antingen någon tillagad varmrätt eller smörgåsar med pålägg. Drycken blir antingen mjölk eller juice.

Kvällsmat nr 2: Dessa saker kan ingå i min andra kvällsmat: Filmjölk, flingor, yoghurt, frukt, eller smörgåsar med pålägg. Drycken blir även här antingen mjölk eller juice.

Under dagen: Under dagen intas sporadiskt även kaffe, bananer, någon form av kaka eller bakelse mm.

Gällande fibrer: Fibrer är något jag få i mig en hel del och fiberrika måltider är något jag tycker om. Äter jag smörgåsar, käckebröd mm så väljer jag normalt fiberrikt bröd. Använder jag mjöl (t ex när jag gör våfflor) så slänger jag gärna i en del rågmjöl eller använder rågsikt.

Kontentan av detta inlägg är framförallt att framföra budskapet om att jag inte ser min kost som en del av min träning.

[tags]Kost, Träning, Vikt, Middag, Lunch, Kvällsmat, Frukost[/tags]

Meny