Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Styrketräning för tjejer

Träning för tjejer är inte så annorlunda än för män. Dock väljer många tjejer att fokusera på att muskler än män då då män och kvinnor av olika (om än diskutabla) förebilder gällande hur kroppsestetiken. Styrketräningsövningarna är oftast desamma som för killar, men man väljer andra övningar.

Fokus hamnar många gånger på mage, rumpa, lår och rygg. Man bör dock alltid ändå se till att hela kroppen tränas då en vältränad kropp är viktig i alla övningar.

Frédéric Delavier skrev boken "Träning för henne" som jag brukade rekommendera. Den boken är dock inte tillgänglig på svenska i dagsläget. Det finns andra böcker som inriktar sig på träning för tjejer, jag har dock inte större erfarenhet av dessa.

 Styrketräning för kvinnor : Kom i form, bli stark, bränn kalorier av Joan PaganoTräna dig till drömkroppen hemma : styrketräning för kvinnor av Karen Lyager Horve, Julian Felix, Jacob Benn
Bild:Styrketräning för kvinnor : Kom i form, bli stark, bränn kalorier av Joan PaganoTräna dig till drömkroppen hemma : styrketräning för kvinnor av Karen Lyager Horve, Julian Felix & Jacob Benn
Författare:Joan PaganoKaren Lyager Horve, Julian Felix, Jacob Benn
Pris:ca 160 krca 130 kr
Köp:Bokia | BokusBokia | Bokus
Beskrivning:I denna unika bok visas styrketräning som är särskilt anpassad för kvinnor: för att förebygga benskörhet, för att kvinnors muskler och kroppar är annorlunda än mäns och behöver annan träning. Det finns ett enkelt grundprogram med fyra enkla viktiga övningar som alla kan göra för att komma i form och bygga styrka. Sedan finns flera olika program för överkroppen, underkroppen och bålen och dessutom några specialprogram för de viktigare muskelgrupperna, bättre hållning, balans och koordination. Det finns alltså många olika program för olika delar av kroppen och på olika svårighetsnivåer. Alla övningar kan man göra hemma med hantlar, elastiska band och gymbollar. Några varianter som man gör i maskin på gym visas också, men det finns alltid övningar som kan göras hemma. 300 färgfoton, 200 minibilder.Drömmer du om en mer välformad kropp?

En platt mage?

Att kunna äta mer utan att öka i vikt?

Tappa de sista motsträviga kilona en gång för alla?

Bli friskare och starkare i vardagen?

Eller få en bättre relation till din egen kropp?

Oberoende av vilka motiv du har kan styrketräning hjälpa dig att nå ditt mål, om du går rätt till väga. I FORM:s nya bok Träna dig till drömkroppen hemma gör det enkelt för dig genom att du får alla verktyg, övningar och program du behöver.

Alla övningar kan genomföras hemma med ett minimum av utrustning, och du får utförliga instruktioner för hur du utför dem på rätt sätt. Programmen ser till att du kan fortsätta göra framsteg, även när du har kommit förbi nybörjarstadiet.

I Träna dig till drömkroppen hemma får du:

- 90 effektiva övningar för alla delar av kroppen, förklarade steg för steg

- Träningsprogram för nybörjare, lätt tränade och tränade

- 5 specialprogram

- 10 livsviktiga orsaker att styrketräna

- Receptet till ett hemlagat framgångsprogram

- Guide till matvaror som förstärker effekterna av din träning
Pris:ca 160 krca 130 kr
Köp:Bokia | BokusBokia | Bokus

Meny