Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Kaloriförbränning och golf

En sport som jag aldrig riktigt testat, förutom på driving range någon gång på gymnasiet 1997-99 då några i klassen som gick på golfgymnasiet tog med oss på en provrunda (jag kan dock inte komma ihåg att jag fik iväg golfbollen en enda gång). Allt fler jag känner spelar och jag får väl ta och testa på att spela golf på nytt en dag.

Just nu har jag börjat läsa en bok om kalorier och kaloriförbränning och jag måste erkänna att jag faktiskt blev överraskad (även om jag så här i efterhand inser att jag inte borde ha blivit det om jag tänkt efter) när jag läste hur mycket kalorier man förbränner under en golfrunda.

Enligt boken och Golf.se bränner man under en 4 timmars golfrunda 1548 Kcal om man bär golfbagen själv och 1408 Kcal om man drar golfbag med hjul. För att få en förståelse för vad de innebär jämför man 1 timme med golf med bärbag som bränner 387 Kcal med bland annat 1 timme löpning (6 km/h) som bränner 704 kcal.

Jag har dock vissa föraningar om att jag skulle ha svårt att ta golf seriöst...

Meny