Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

Bästa boken för styrketräning: Styrketräning - En anatomisk guide

STYRKETRÄNING PÅ GYM
För mig tog det lång tid innan jag hittade en bok om styrketräning med detaljerade bilder på styrketräningsövningar och detaljerade beskrivningar om övningarna och musklarna. Jag köpte en hel del böcker och de flesta hade tyvärr bara bilder med en illustrerad kropp där muskelgruppen som aktiverades i en viss övning var markerad i rött.

Styrketräning - En anatomisk guide av Frédéric Delaviers. Alla styreträningsövningar i boken är lika detaljerade som på bilden ovan.

Styrketräning - En anatomisk guide av Frédéric Delaviers. Alla styreträningsövningar i boken är lika detaljerade som på bilden ovan.

En dag såg jag dock en bild från Frédéric Delaviers bok Styrketräning - En anatomisk guide. Jag antog att bilderna på framsidan var några av de enstaka bra bilderna som fanns i boken, men chansade ändå och köpte den. När boken kom hem blev jag dock överraskad när jag insåg att hela boken var välfylld med detaljerade bilder på övningar, muskler, beskrivningar, tips och mycket mer. Boken är enkelt uttryckt det bästa köpet jag gjort inom träningslitteratur.
Jag tror jag köpte boken 2002 och köpte senare den reviderade upplagan, och jag har faktiskt inte hittat en bättre bok ännu. Sedan dess har en hel del personer på gymmet tittat nyfiket i boken och sedan själv köpt den.
Ska du välja en bok om styrketräning att köpa, köp Styrketräning - En anatomisk guide av Frédéric Delavier.

Här kan du köpa Styrketräning - En anatomisk guide av Frédéric Delavier.

HEMMATRÄNING
Frédéric Delavier har tillsammans med Michael Gundill även släppt en träningsbok för styrketräning hemma: Strykekträning hemma - Delaviermetoden.

Styrketräning hemma - Delaviermetoden av Frédéric Delavier och Michael Gundill. Lär dig träna med vikter och gummiband hemma.

Styrketräning hemma - Delaviermetoden av Frédéric Delavier och Michael Gundill. Lär dig träna med vikter och gummiband hemma.

Boken är i min mening inte i samma klass som Styrketräning - En anatomisk guide men även denna bok innehåller bra information gällande styrketräning och muskler, tips, styrketräningsövningar, träningsprogram, stretching mm.
Boken utgår ifrån att man använder sig av enkla redskap så som hantlar och gummiband, men det jag egentligen skulle vilja se det är en bra träningsbok (får väl skriva den själv 😉 ) om styrketräning hemma utan redskap, förutom de saker i hemmet man kan använda som redskap. Jag retar mig också lite på att de ha bilder på en kille med fula tatueringar (min favoritbok inom detta område är fortfarande Pavels Naked Warrior - Master the Secrets of the Super-Strong, Using Bodyweight Exercises Only). Jag bedömer ändå boken Strykekträning hemma - Delaviermetoden som köpvärd.

Här kan du köpa Strykekträning hemma - Delaviermetoden.

Meny