Styrketräning : en anatomisk guide
Styrketräning : en anatomisk guide
Innehåller mer än 400 anatomiska illustrationer, vilket ger en tydlig bild av hur kroppen ser ut i rörelse så att man förstår exakt hur varje övning ska utföras.
Köp boken här.
Styrka, funktion & skönhet & The absurd pursuit of aesthetic harmony - En blogg om träning, styrketräning, fitness och utseende.

2 träningsböcker som är ett måste för nybörjaren inom styrketräning

När min vänner och släktingar planerar att börja träna brukar de alltid vända sig till mig för råd om hur och vad man ska träna. Hade jag haft tid och möjlighet hade jag gärna följt med och hjälpt till som personlig tränare och visat de olika styrketräningsövningarna.

Det jag i alla fall kan göra är att rekommendera de två böcker som jag anser ge en bra grund kunskaps- och utvecklingsmässigt. Jag har tidigare nämnt böckerna men här har jag samlat dem på en plats.

Styrketräning - En anatomisk guide av Frédéric Delaviers

Styrketräning - En anatomisk guide av Frédéric Delaviers

1. Styrketräning - En anatomisk guide av Frédéric Delavier
Styrketräning - en anatomisk guide av Frédéric Delavier är en bok fullmatad med styrketräningsövningar. Första gången jag köpte boken var runt 2002. Boken har sedan dess kommit ut i nya upplagor och förbättrats och jag har faktiskt inte hittat en bättre träningsbok när det gäller beskrivningar av styrketräningsövningar. Boken har jag själv alltid med mig till gymmet då även jag ibland behöver inspiration till att testa nya övningar, samt lånar jag ut boken till andra på gymmet.

Styrkor: Bra beskrivande bilder av övningarna, tydliga bilder på musklerna, bra textbeskrivningar av övningarna.

Varför köpa boken?: Lär dig hur du utför en övning eller använder en viss maskin, hitta inspiration till ny övningar, lär dig förstå kroppens anatomi.

Köp Styrketräning - En anatomisk guide av Frédéric Delavier:
Adlibris | Bokia | Bokus

Min träningsdagbok

Min träningsdagbok

2. Fitnessförlagets träningsdagbok av Camilla Porsman
Fitnessförlagets träningsdagbok av Camilla Porsman är en enkel träningsdagbok med plats för att skriva in styrketräning, men du har även plats för att skriva in annan träning såsom t ex löpning och andra motionspass.
Att föra träningdagbok hjälper dig att komma ihåg vilka övningar du gjort och vilka vikter du använt. Som nybörjare kan det vara svårt att komma ihåg allt man gjort och med hjälp av träningsdagboken kan du snabbt avgöra vilka övningar du ska köra i ett träningspass, samt vilka vikter du ska välja. Det blir trist om man alltid ska behöva testa sig fram till vilken vikt som passar bäst. Med hjälp av informationen och det du antecknar i träningsdagboken kan du avgöra om du ska öka vikterna eller antalet repetitioner. Du ser snabbt om du inte utvecklats på ett tag och kan tvinga dig själv att lägga på extravikter. Ett tips är att i marginalen skriva om du ska öka vikterna eller sänka vikterna till nästa gång.

Styrkor: Mycket plats för styrketräningsövningar, samt utrymme för att anteckna andra träningspass.

Varför köpa boken?: Du får en god översikt om hur du utvecklas, du kan snabbt hitta vilka vikter du använder i en viss övning, vet du inte vad du ska träna en dag kan du lätt använda dig av ett tidigare träningspass.

Köp Fitnessförlagets träningsdagbok av Camilla Porsman:
Adlibris | Bokia | Bokus

Meny